Min vardag

En dag i min vardag:

Jag inne på OKQ8 macken: Har ni en sån där slang som man använder när man kört i dike???

Han (expediten): Öhhh??? Menar du en bogseringslina???

Tänk att han visste precis va jag mena:)



Men jag försökte iallafall...

Fick lapp om att jag skulle till tandläkaren klockan 08.15 på morgonen. Öhhh...jag jobbar ju så gick in för att byta tid... Lätt som en plätt...trodde jag ja!!! Stog att dom hade öppet till 20.00 vissa dagar så jag trodde att det skulle fixas. Fick tag i en tid i mars. Och kl 15.00. Jag bokade den. Kommer inte att kunna den tiden heller men jag får väl logga in å byta senare då...i hopp om att det finns senare tider:) Hade hoppats på att få det gjort denna vecka, men å vänta ända tills mars...Åhhh!!! Det e så långt dit:)





Söndagkväll

Varför har jag inte bloggat på en vecka??? Jo...jag har haft fullt upp å då menar jag det!!!
På tisdagen var det möte i Hudik me jobbet. Vi fick lära oss hur man ska lyfta rätt osv. Ganska intressant men tyckte det var lite segt på slutet. Tror vi satt där till 21.00. Jag skulle ju hem å duscha, mocka å ta in hästarna å bla bla bla. Hade massor å gö innan jag kunde lägga mej. Gick å la mej lite senare än tänkt!!! På onsdagen var det möte me ridklubben. Äntligen ett intressant möte:) Åt toast som var helt underbart gott. Kul å träffa lite hästfolk liksom.
Å på fredagen bokade vi bord på Medelhavskällaren (tror jag restaurangen heter). Jag, Martin, Henka å Lars åkte in. Jag åt friterade bläckfiskringar till förrätt. Fiskplanka till varmrätt å kaffe å friterad camember (???) till efterrätt. Var mycket god mat å mätta blev vi.
Så blev det lördag då...Anna Mossberg kom förbi en sväng. Hon körde Bounty å jag red Tira. Första gången jag rider Tira me sällskap men det gick bra. Red även efter vägen å bilarna kom både framifrån å bakifrån, men Tira bara gick hon:) Än så länge e det svårt att få henne å trava, men desto bättre att få henne i tölt;) Tror hon inte har riktigt kondition än så traven kommer väl!!! Anna kom in å drack kaffe å fikade efter körturen. På kvällen kom Henka hit på middag...dä blev tacos. Vi kollade på nyaste Wallanderfilmen å drack lite. Martin å Henka spelade biljard...kan ju tillägga att Henka spöa Martin flera gånger på slutet:)


Idag söndag har jag kört Bounty. Tira var med såklart. Jag körde till Rännsjön å pratade lite me Mikaela. Skönt å komma ut. På kvällen tog jag en joggingrunda. Medans Martin åkte till Gnarp å spelade badminton. Nu blir det soffläge...


Tralalala...


Tjejkväll

Igår hade vi tjejkväll här. Emma & Sarah kom förbi. Oj Oj Oj...vilken kväll!!! Vi började å spela lite kort å drack lite. Emma & Sarah drack vin i jätteglas. Hmmm...efter många spelomgångar å många skratt så gick vi upp å spelade biljard. Martin skickade jag över till Henka. E det tjejkväll så e det:) Kunde inte hålla mej för skratt när Sarah skulle hälla upp mera vin å det kom inget. Hon hade glömt å skruva upp korken. Full eller bara virrig??? Ha Ha:) Martin kom sen hem å jag tänkte spöa han i biljard. Mitt handikapp: jag slog två gånger när han bara fick slå en! Å tro det eller ej men jag vann...tror det e första gången!!! Uha...va vi snackade å skrattade. Gick ner å gjorde en god drink. Passoa å juice. Vi kände inte ens spritsmaken!!! Micke ringde å efterlyste Sarah hela kvällen...tror han blev tokig till slut!!! Vilken härlig kväll...detta gö vi väl om brudar???
Dricker man endast ett glas vin me dessa glas så e det minst halva vinflaskan!!! Inte konstigt att Sarah & Emma blev fulla efter ett glas vin Ha Ha!!!





Jag fryser

Uppdatering då...
Denna vecka har varit kall!!! Mellan -15 till -20!!! Hade räckt me -5 för mej. Va har hänt denna vecka då??? Martin jobbar eftermiddag vilket betyder att jag e själv på kvällarna. Kan va skönt så man kan gö lite som man vill;) I tisdags var jag ute å joggade. Då var det runt -7 å jag tänkte banga, men äsch...på me reflexvästen å ut!!! Jag svettades på slutet så kallt var det då inte:) Skönt å röra på sej...
Igår var jag till Emma å fikade...å prata lite tjejsnack såklart:) Tack för...öhhh...smörgåsen å saften. För fikabrödet bjöd ju jag på;) Rökte en cigg me Emma...OJ...säg inget till Martin!!!
Idag har jag...hm...ja vad har jag gjort egentligen. Mycket att gö på jobbet så kom hem lite senare än vanligt. Har plockat bort julsakerna, tvättat å eldat sen e det ju nästan slut på kvällen! Kollade på termometern nyss å det e -17 så ingen joggning idag!!!
Jag vill ha sommar så sätter in en sommarbild så jag får lite sommarkänsla...soligt å grönt ute:)


Jobb imöra

Så var det slut på ledigheten...men har haft en väldigt skön liten semester!!!
Äntligen börjar det bli varmare. Idag har det varit -10. Helt perfekt. Så imorse körde jag en sväng me Bounty å självklart så följde Tira me.
Igår gick jag å Henka runt öhhh...öhhh...ja va säger man...runt Västertanne å Åkern?! Skitisamma...gick gjorde vi. Sen kom Henka hit å åt middag...kycklinggryta me ris. Å glass å sås till efterrätt. Kollade sen på en Wallanderfilm å jag drack cider. Henka drack grogg som vanligt:) Å fast Martin sa att han inte skulle dricka nå så lura vi han grogg ändå Ha Ha...Vi hade en trevlig kväll!!!
Idag gick vi samma sväng, men nu orkade även Martin följa me. Gick in till Henka å drack apelsinglögg innan vi gick hem å duschade. Så blev vi ju bjuden på middag me...hos Henka såklart:) Blev fisk idag å gött var det... TACK Henka!!! Martin jobbar eftermiddag till veckan så det blir väl en lugn vecka här hemma. Får se om man kommer ut å går me Henka...skulle behövas om man kollar på vågen!!!
Jag sätter in en bild på Tira...jag red en kort sväng på henne å passade på å knäppa denna bild me mobilen!!!


Dagens ordspråk: Ångra aldrig det som e bra gjort!!!


Bergsjö

Detta händer i Bergsjö...



BARA 24,3 MINUS!!!

Kollade nyss på termometern...visade 24,3 minus! Lite för kallt för mej...har eldat hela dagen så inne e det varmt å skönt:)
Jaha...denna vecka har jag tagit ledigt från jobbet...hade lite semesterdagar kvar från förra året. I måndags var jag till Sarah å red. Först red jag Mjölnir. Vilken underbar häst!!! Han e en sån där häst som jag skulle kunna köpa. Vi red i djupsnön så hästarna fick plumsa ordentligt i snön. Kom tillbaks till stallet å värmde händerna lite för kallt blev det!!! Red sen en sväng på Athena. Åhhh...hon var så rolig att rida. Förra gången jag red henne ville hon bara tölta, men nu fick jag henne även att trava. Hittade sedan en annons på Hästnet på Athena. Vågar jag skriva priset??? Pris: 165.000 kr. Ja...ni läste rätt!!! Jag har ridit på en häst värd 165.000 kr. Gulp...tur jag satt kvar;)
En rolig dag me roligt folk å många härliga hästar!!!
Igår tisdag åkte jag å Martin in till Hudik. Kallt som sjutton...Jag hittade några smycken m.m. Vi åt pizza på Casablanca å fy faaan va god den var:) Åkte även till Ica Maxi å hittade sex dvd-filmer så nu ska här kollas på film. På kvällen kollade vi på en av filmerna...en Wallander-film. Började kolla runt halv tio men den var sååå lång så jag somnade. Var 209 minuter så jag fick se slutet idag.
Idag har det varit en innedag. Har eldat å städat:) Om det kunde va lite mindre kallt ute så man kan andas när man går ut iallfall.
Man skulle ha varit katt...


Ridtur

Igår körde jag äntligen Bounty...har inte blivit så mycket körning me honom nu pga av kylan. Tog även me Tira där bak. När vi skulle svänga in mot mon så var det en annan häst å en skoter som åkt där så jag tänkte att detta blir ju kanon. Men Bounty var nog mer än nöjd efter halva vägen. Han hade snö upp till magen vissa bitar. Kunde tyvärr inte vända så han fick lov å fortsätta:) Blev att jag körde runt Storänga eftersom jag kom ut där i skogen. Tror både Tira & Bounty var nöjd;)

Idag åkte jag, Emma & Petra till Sarah å red. Pernilla å Sarah hängde oxå me ut på en ridtur. Jag red Mjölnir. En stor, svart å söt valack. Tyckte verkligen om att rida honom;) Om jag hade pengar tralalalala...å om jag fick Martin på bättre tankar förstås!!! Åkte sen hem till Emma å drack the å macka. Var härligt att komma ut på en ridtur...detta gö vi om:)

På eftermiddagen åkte vi spark ner till Henka å åt middag...mums...tur vi har Henka!!! Känns som det e våran tur nästa gång å bju;)
Lägger upp en bild på Tira & Bounty från förra vintern!!!


Gott Nytt År

Igår var det ju Nyårsafton! Mina hästar fick gå in tidigt eftersom vi skulle iväg på kvällen. Men tror dom tyckte att det var nice å komma in ändå...dom fick ju mat:) Vi åkte iväg till Pauline & Andreas i Gnarp. Fixade iordning lite mat. Förrätt: Räktoast Varmrätt: Fläskfilé med potatisgratäng, sallad Efterrätt: Chokladfromage me bär Kanonmiddag me trevligt sällskap. Jag hade så fruktansvärt ont i magen. Och då menar jag verligen det. Jag hade haft ont i magen hela dagen och hoppades att det skulle gå över men icke...tog tre Resorb men hjälpte inte så jag tog en Ipren men inte fan funka den. Så jag fick två magtabletter av Pauline å efter en timme kunde jag andas normalt å umgås lite bättre. Cicci & Peter kom förbi senare. Vi spelade Absolut Överens och Rappa Kalja. Rappa Kalja e ju min favorit!!! Vi var åtta stycken så det blev åtta förklaringar. Inte lätt å veta vilket av dom som var rätt. Ha Ha...många skratt blev det!!! Vi spelade så vi missade nästan 12-slaget. Bara nästan...fyra minuter i 12 gick vi ut å var beredda!!! PANG...sen var det 2010!!! Gick in å fortsatte spela klart. Tror vi var hemma runt 02.00.

Idag har det verkligen vräkt ner snö. Jag skottade imorse å jag skottade ikväll...suck...tog liksom aldrig slut!!! Grävde även fram min vagn till Bounty så imorgon blir det en sväng i skogen. Bra att han får plumsa lite i snö. Tar även me Tira. Bara det inte snöar imorgon me. För då blir det en städardag å det orkar jag inte:)



RSS 2.0